sobota 7. listopadu 2009

Proč nesnáším nevěru

Nevěra je důkaz toho, že člověk už druhou osobu nemiluje, i když si to možná někdo nepřipouští. Láska je totiž záležitost chemie těla a právě tato chemie zajišťuje to, že se člověk nekouká po dalších potenciálních partnerech. Ano, čistá láska je o chemii, i když si to taky možná někdo nepřipouští.

Takže pokud někdo někoho jakkoli zradí, chemie v něm už nefunguje (pokud kdy fungovala), takže láska k podvedenému partnerovi je ztracena.

Proto si myslím, že je lepší, že když už člověk tu chemii v sobě necítí a má třeba nutkání koukat po jiných, měl by raději vztah ukončit dřív, než bude pozdě. Myslím, že ukončit vztah s vědomím, že láska už nefunguje, je menší zlo, než ukončit vztah s tím, že jsem někoho těžce ranil tím, že jsem ho podvedl.

Toto zamyšlení sem píšu jako následek mého rozhořčení nad komentářem muže v jistém článku.
Odkaz na článek zde.
To, že je láska o chemii také není jen z mé hlavy. Přišli na to samozřejmě vědci. Pravá, hluboká láska, která vydrží navěky, začíná u chemie. Pokud vztah začíná flirtem a spíše fyzickou přitažlivostí, vztah prý nemá moc šancí na udržení do smrti.

3 komentáře:

  1. Nevím, jestli všechny druhy lásky jsou jen chemie, každopádně to 100% platí pro takové to první zamilování, to jsem někde četl, že to je faakt člověk jako po drogama. Jinak nemám moc rád návody na svádění, připadají mi takové, mno... někomu někdy asi můžou pomoct, ale obávám se, aby se pak z toho nestala jen taková rutina :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Je to fakt, zamilovanost je jenom chemie, ne vztah. Pokud někdo cítí potřebu někoho jiného, měl by vztah ukončit. Jenže chlapi (nejen) se ještě občas vymlouvají na to, že neví, kterou, a tak chodí se dvěmi, než zasáhne deus ex machina. Ještě horší to ale je, když jde o rodinu s dětmi. Tam je těžší odejít.

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, že zamilovanost je o chemii, jsem taky četla. Ale právě jsem četla i to, že pravá dlouhá láska je taky o chemii. A jen díky chemii je to ta pravá láska. Chemie ty dva drží pohromadě.
    Návody na svádění jsou možná jen pro lidi, co už neví jak by... :-/
    Jo, chlapi. Tady se naskytuje otázka, jak je to vlastně s těma "bokovkama". Prý se to rozlišuje na ty, se kterýma jsou chlapi je jednou - nic než sex, a na ty dlouhodobější "kamarádky", které pofoukají bolístku a vyslechnou si trápeníčko... V každém případě by mi vadily obě a neodpustila bych mu žádnou. :)

    OdpovědětVymazat